Am primit acesti minunati trandafiri de 1 Martie, un bun prilej de a face un aranjament elegant folosind un vas vechi din alama.

Alama a revenit la moda, tot citesc pe bloguri din toata lumea. Doamnele se bucura si fac inventarul obiectelor pe care nu s-au indurat sa le arunce sau sa le schimbe in toti acesti ani de suprematie a argintiului, cand cromul, nichelul si argintul au facut legea in decoratiuni.

Cand am construit casa, nu m-am gandit daca auriul sau argintiul sunt la moda. Elementele metalice, le-am cumparat dupa cum mi-au placut. Dar ma bucur de aceasta reintrare in moda. Alama este eleganta, nicidecum tipatoare. De exemplu, aceasta placuta care mi se pare incantatoare.

 

Despre alama voi discuta mai mult in alt articol.

Cautand prin casa cu ce sa asortez trandafirii, mi-au cazut ochii pe un tablou cumparat de la Ikea, in care asezasem o fotografie de detaliu a unei picturi. Mi-am amintit ca am vazut undeva tablouri ce servesc drept tavi si astfel si al meu a ajuns pe masa. Nuantele de roz din pictura se potrivesc perfect cu cele ale trandafirilor. Rama are inaltime si arata bine, atat doar ca are suprafata cam mica; ma voi gandi sa cumpar una mai mare.

Vasul pentru zahar este atat de frumos! L-am cumparat dintr-o calatorie si imi decoreaza bucataria de ani buni de zile.

Priviti cum dantelaria petalelor poarta privirea catre capacul de portelan dantelat si apoi catre fata de masa brodata.

Rafinament in trei texturi.

 

6 Comments
  1. Superbi trandafirii si superb aranjamentul. Iar vasul pentru zahar se poatriveste atat de bine langa ei. Felicitari! O primavara plina de flori si inspiratie iti doresc!

  2. minunat aranjament , ca de obicei de altfel. Cred ca stilul romantic tine in primul rand de suflet si nu de moda. Si la tine se vede asta din tot ce prezinti aici. Multe primaveri fericite, Gabico!

  3. Portelan, broderii, trandafiri in vas de alama … Splendid inceput de Martie 🙂

  4. Asa cum e si la tine, Dani! Multumesc!

Leave a Reply