Incep prin a va invita in magazinul Neiman Marcus. Veti face o incursiune in lumea fabuloasa a decoratiunilor de marca. Daca aveti asigurat un buget mare pentru aceste sarbatori, nu va ramane decat sa alegeti si sa comandati. Cu siguranta veti gasi obiecte pe plac.

Daca nu, ceea ce este si cazul meu (cel putin in acest an), dupa ce admirati magazinul, nu va ramane decat ca, sub impresia celor vazute acolo, sa incercati sa faceti singuri cateva obiecte elegante.

Ce mi-a placut cel mai mult de acolo nu se poate realiza de un amator, asa ca am trecut la ceva mai pamantesc. Grupurile de cate trei braduti aratau foarte bine si erau in multe variante. Nu am copiat niciun model, dar inspiratia m-a dus catre un material pe care nu l-am gasit nicaieri: hartie cerata groasa, de culoare verde, de format cel putin A3. Nu-i asa ca cer prea mult?

Intamplarea a facut sa ajung in Bricostore, unde mi-au cazut ochii pe aceasta mocheta verde pufoasa. Bradutii erau ca si facuti. Iata de ce aveti nevoie, daca va ganditi sa imi urmati exemplul: mocheta de pasla, adeziv potrivit (cel pe care il folosesc cel mai mult e cel din foto), foarfeca, creion pentru materiale (merge si un pix), rigla si un snur pentru a desena arcul de cerc. Faceti mai intai bradutii din hartie, ca sa va dati seama de marimile dorite si sa nu stricati materialul. Daca lucrati cu hartie sau altceva subtire, e necesar sa lasati o rezerva pentru imbinare. In cazul mochetei, nu se poate petrece o parte peste cealalta si trebuie lipite cap in cap, pe grosimea acesteia. Am avut ceva emotii la imbinare, am incercat sa lipesc deasupra scotch, dar mai mult se complica lucrurile. Prinderea e usoara, chiar daca se cunoaste putin linia de unire. Voi incerca sa ciufulesc putin materialul in acea zona.

In partea a doua, ornarea bradutilor, am deschis sertarele si cutiile din atelier si iata ce am gasit:

Firul verde de bumbac era cumparat pentru un alt proiect; am folosit putin aici pentru ca s-a potrivit foarte bine nuanta de verde. Bilele rosii sunt de la un ornament cumparat cu mai multi ani in urma, probabil de la Sia. Am ornat lustra de deasupra mesei din bucatarie, pe timpul sarbatorilor de iarna trecute. Anul acesta am alta idee pentru acea zona; veti vedea cat de curand despre ce este vorba.

Margelele perlate sunt de la un sirag vechi al mamei mele. Vreau sa le folosesc la o geanta care este in lucru, dar am sacrificat cateva aici. In varf am folosit un ac cu gamalie din perla in care am introdus doua margele. Am mai lipit ici-colo cateva strasuri. Siragul de margele rosii sunt de la un elastic de par care se stricase.

Bradutii fac parte dintr-un aranjament din holul de la intrare. Am gasit la Ikea aceste figurine care infatiseaza familia noastra(!!!). Sunt de fapt globuri, dar mie mi-a placut sa le asez aici, sa intampine oaspetii. Costa 35 lei perechea.

Intre braduti se vad o casuta si un ren care se odihneste, pregatindu-se pentru munca grea ce il asteapta de Craciun.

Zapada artificiala este de la Kaufland, 22 lei o punga de 2 litri (orice o fi insemnand asta).

Sper ca v-a placut aranjamentul numarul 1 din acest an. Voi orna si oglinda; mai sunt multe lucruri de facut. Va voi tine la curent.

PS: Cand am dus materialele la locul lor, mi-au picat ochii pe o funda tocmai buna de ornat un bradut. Il voi modifica pe cel mare saptamana viitoare. Week-end placut!

 

Leave a Reply